Irma Vermeij

Docente Vinyasa Yoga en Zwangerschapsyoga

Yoga Studio Badu Woerden docent Irma VermeijEven voorstellen:

Mijn naam is Irma Vermeij, geboren in 1967, opgegroeid in Linschoten en woon sinds ‘99 in Woerden met mijn man Ron en 2 kids. Ik ben afgestudeerd als graficus en al snel omgeschoold naar boekhouder en met veel plezier 20 jaar de hele financiële administratie gedaan van ons familiebedrijf. In 2009 was het tijd voor verandering en zijn we met ons bedrijf gestopt. We zijn een nieuwe weg ingeslagen door ons hart te volgen en in de sportwereld terecht gekomen.
Ik geef bodyshape-, steps/aerobics- en yoga lessen in Woerden en Linschoten met heel veel plezier.

Wat betekent yoga voor jou?
Yoga betekent voor mij meditatie in beweging, verbinding van lichaam en geest in het hier en nu, balans en ontspanning, rustig en uitdagend, concentratie en zelfonderzoek.

Hoelang beoefen je yoga?
Toen ik 3 was ging ik op gym, dat werd al gauw selectie turnen. Dit heb ik gedaan tot mijn 19e jaar en stond toen midden in het leven waar stijldansen toen mijn grote passie was tot ik in 1995 zwanger werd van ons eerste kindje. In 2006 begon ik met yoga omdat ik zo vreselijk weinig energie had. Na een jaar ging ik op een yoga reis naar Spanje en is de liefde voor yoga heel groot geworden. Sinds 2009 beoefen ik elke dag yoga thuis of geef les.

Wat is je favoriete yogahouding?Yoga Studio Badu docent Irma Vermeij
Lastige vraag, want ik vind veel houdingen leuk. Maar ik kom steeds uit op een balans houding. Voor nu heb ik gekozen voor de staande halve boogbalans. Een achteroverbuiging die veel energie geeft en balans verbetert. De houding vraagt om concentratie, juiste uitlijning, vergroot de elasticiteit van de ruggengraat, maakt de benen krachtig en buikorganen gezond.

Wat is het leukste om in een yogales te ervaren?
De ontspannen gezichten na de les, de dankbaarheid die voelbaar is en soms wordt uitgesproken, maar vooral wanneer er lichamelijke of geestelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen en wanneer men ook in het dagelijks leven profijt heeft van de lessen en weer zo veel beter slapen. Daar word ik heel gelukkig en blij van. Zo is elke les weer een kadootje aan jezelf.
Alles wat je aandacht geeft, groeit!

Wie is jou inspiratiebron op yogagebied?
Mijn inspiratiebron is oneindig groot. Niet één iemand in het bijzonder. Ik snuffel aan en ervaar graag zoveel mogelijk vormen en wegen van yoga, meditatie, mindfulness en spiritualiteit.

Waar kunnen we meer over jou lezen?
www.yogaenbodyfit.nl