Lizzy Wakefield

Yoga Docente –Hormoon Yoga

 

Even voorstellen….

Mijn naam is Lizzy Wakefield. Sinds een jaar woon ik in Woerden met mijn Britse echtgenoot en dochter. Ik ben opgeleid als  gezondheidspsycholoog  met een focus op preventie: gezond blijven. Yoga maakt het helemaal compleet, want het is gericht op zowel body als mind.

Wat betekent yoga voor jou?

Het integreren van lichaam, geest en ziel om een gelukkig, evenwichtig en nuttig leven te leiden. In spirituele zin: leven met een hoger bewustzijn.

Hoe lang beoefen je yoga?

Zelf beoefen ik yoga al jaren, maar nu ook als docent power yoga, met als specialisaties zwangerschaps- en hormoon yoga.

Wat is je favoriete yogahouding (asana)?

Dat is de Eka Pada Rajakopatanasana (Duif). Alleen al vanwege de prachtige naam. Een heel mooie houding die de heupen opent en daarmee de mogelijkheid geeft om spanning en emoties los te laten. Ik moest eerst erg wennen aan deze houding, maar nu vind ik hem super.

Wat maakt een yogales bijzonder?

Een yogales is steeds weer een speciale ervaring. De deelnemers hebben allemaal verschillende achtergronden  en leeftijden. In hun drukke leven nemen ze tijd om tot zichzelf te komen, te ontspannen en hun energie te delen.

Wie is jouw inspiratiebron op yoga gebied?

Dit zijn er meerdere; zowel in de literatuur als yogi’s en yogini’s bij- en met wie ik yoga volg en heb gevolgd. Onder andere Dinah Rodrigues, Erin Prichard, Vicky Vox, Mirjam Wagner, Dr. Madan Kataria en natuurlijk mijn collega’s bij Yogastudio Badu.

Waar kunnen we meer over jou lezen? www.ademuit.nl & hormoonyoga.nl