Marije Gunneman

 Kinderyoga

Even voorstellen….

Mijn naam is Marije Gunneman, 30 jaar oud en ik woon in Woerden. Met veel plezier werk ik op een buitenschoolse opvang in Utrecht, met kinderen tussen 4-7 jaar. Kinderen geven mij enorm veel energie en ze leren mij met hun puurheid vaak anders naar de wereld te kijken. Ook kunnen ze me ontzettend aan het lachen krijgen door hun mooie opmerkingen, daar kan ik echt blij van worden!
Naast mijn werk op de BSO werk ik bij de webshop Badu Yoga&Giftshop (www.yogakledingonline.nl), wat ik ook met veel plezier doe!

Wat betekent yoga voor jou?

Yoga is voor mij een ontdekkingstocht en leerweg. Ooit werd tegen mij gezegd dat yoga ‘het leven samengevat op een mat’ is en ik ontdek elke les dat dit inderdaad zo is. Tijdens de lessen leer ik over grenzen, doorzetten, kracht, loslaten, trots en nog veel meer. Heel boeiend!  Daarnaast vind ik yoga een goede manier om mijn lichaam fit en gezond te houden.

Hoe lang beoefen je yoga?

Sinds een jaar beoefen ik intensief verschillende vormen yoga. Dit doe ik bij verschillende docenten van Badu, ik vind het mooi om te zien hoe docentes op hun eigen manier een goede, fijne les neer kunnen zetten.

Wat is je favoriete yogahouding (asana)?

Mijn favoriete houding is Virabhadra , Heldenhouding II. In deze houding voel ik me krachtig, trots en zelfverzekerd.

Wat maakt een yogales bijzonder?

Veel kinderen hebben op jonge leeftijd al een drukke agenda. Op school moeten ze presteren, er wordt van alles van ze verwacht en zij ervaren – net als volwassen – spanning. Bij kinderyoga gaat het om op een leuke, speelse manier leren bewust te worden van je lichaam. Kinderen leren hoe ze kunnen ontspannen, maken plezier en niet onbelangrijk: yoga gaat niet om presteren. Dat vind ik bijzonder aan yoga en dat gun ik ieder mens, jong en oud.


Wie is jouw inspiratiebron op yoga gebied?

Een grote inspirator op het gebied van kinderyoga is voor mij Lisa Flynn, schrijfster van het boek Yoga for Chrildren. Daarnaast leer ik veel van mijn collega’s bij Yogastudio Badu. Mijn allergrootste inspiratiebron zijn kinderen: de manier waarop zij naar de wereld kijken met verwondering, nieuwsgierigheid en vaak onverwachte wijsheid. Daar kunnen volwassenen soms nog wat van leren!