Mary Jim

 Yoga Docente – Hatha Flow Yoga

Mary Jim Hatha Yoga docente bij Yogastudio Badu Woerden

Even voorstellen
Ik ben Mary Jim. Ik woon in Utrecht met mijn man en twee 2 katten.  Na meer dan 10 jaar in de marketing heb ik nu gekozen voor de yoga.  Naast het geven van de yogalessen, volg ik ook op dit moment de studie Kattengedragstherapie.                  

Wat betekent yoga voor jou?
Yoga is bijna niet te omschrijven voor mij, maar wel goed te voelen. Voel het verschil maar eens tussen weken lang geen yoga doen en het gevoel nadat je yoga hebt gedaan. Yoga is voor mij ook het pad naar de bestemming. Dit betekent dat ik veel meer leer van de strubbelingen naar een houding, dan dat ik uiteindelijk in de houding sta. En dit loopt ook door in mijn dagelijkse leven.

Hoe lang beoefen je yoga?
Ongeveer 7 jaar. Lesgeven doe ik sinds 2010: Hatha Yoga en sinds 2014 geef ik daarnaast Slow Yoga.

Wat is je favoriete yogahouding (asana)?
De kameel (Ustrasana), je voelt het in je hele lichaam zowel mentaal als fysiek, ook nadat je de houding hebt uitgevoerd.

Wat maakt een yogales bijzonder?Mary Jim Ustrasana
Iedere yogales is bijzonder, omdat je iedere keer weer iets van jezelf leert. Zowel de docent als de deelnemers. Daarnaast vind ik het heel prettig om te merken wanneer iedereen op zijn eigen manier en tempo de yogales volgt. Dan heeft yoga zijn werk gedaan, je hoeft niet de beste te zijn, maar heb wel het beste met jezelf voor.

Wie is jouw inspiratiebron op yoga gebied?
Iedere docent heeft weer een ander gebied bij mij naar voren gebracht. Zowel bekende als onbekende docenten. Ook  dieren inspireren mij, ze zijn puur en leven vanuit hun gevoel. Niet voor niets zijn veel yogahoudingen vernoemd naar dieren.

Waar kunnen wij meer over jou lezen?
www.downtoearthyoga.nl